Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca zupa szczawiowa z dodatkiem jajek jest daniem o odświeżającym i lekko kwaśnym smaku. Jest przepyszna i sklada się z kilku składników, dlatego jej przygotowanie jest łatwe i przyjemne. ;)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1004
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1004
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Składniki
1. Ugotować bulion. Do wody wlać pół słoiczku gotowego koncentratu bulionu warzywnego. 2. Obrać i umyć ziemniaki. 3. Pokroić ziemniaki w kostkę. Usmażyć na rozgrzanej oliwie na patelni. 4. Po tym jak ziemniaki trochę zmiękną, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Posolić. 5. W czasie smażenia ziemniaków, gdy bulion się zagotuje dodać do niego szczaw i gotować. 6. Dodać do zupy ziemniaki, zagotować. Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem, łyżką śmietany i natką. Smacznego! :)