Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa wieczorowa
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 261
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1171
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 261
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1171
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Składniki
Szynkę kroimy w kostkę, obtaczamy w mące i smażyć na rozgrzanej patelni. Doprawić.Potem przekładamy do garnka i gotujemy w wodzie z listkiem laurowym. Wody tylko tyle żeby przykrywała mięso.
Marchewkę kroimy w plastry i dodajemy do gotujacej się szynki. Wlewamy już 1 l przecieru. Następnie podsmażamy pokrojone pieczarki z cebulką i również dodajemy do gara.
Dodajemy resztę przecierów i koncentrat. Dodajemy pokrojoną paprykę i ogórki kiszone, doprawiamy wedle smaku (zalecam dać ostrej papryki ️) tej zupie pasuje trochę ostrości Gotujemy jeszcze z godzinkę na małym ogniu.