Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najsmaczniejszych zup!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
Czerwona soczewica błyskawicznie się gotuje. W rondelku na oliwie podsmaża się lekko posiekany czosnek, dodaje szczyptę kuminu, rozgniecionej kolendry, szczyptę chili. A teraz bulion lub woda z kostkami i soczewica. Po 20 minutach właściwie będzie gotowa, jeśli ma być kremowa to można ją zmalaksować. Pod koniec podaje się z natką kolendry i na talerzu skrapia sokiem z cytryny. Uwaga na bulion! powinien być już bez warzyw, zagłuszają smak soczewicy. Smacznego :)