Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa serowa z serków topionych to niezwykle prosty i szybki w wykonaniu przepis na pożywne pierwsze danie. Jest niezwykle kremowa i aromatyczna. Dużą zaletą tej potrawy jest możliwość użycia dowolnego, ulubionego serka topionego, dzięki czemu zupa przyjmuje jego smak. Ciekawym urozmaiceniem może być także dodanie różyczek brokułu. Miłośnicy ostrych potraw mogą dodać odrobinę płatków chili.
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 32
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 15
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 676
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 147
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 77
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 32
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 15
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 676
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 147
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 77
Składniki
Cebulę i czosnek obierz oraz drobno posiekaj.
W dużym garnku roztop masło. Dodaj cebulę z czosnkiem, sól i pieprz. Smaż wszystko razem na małym ogniu przez ok. 8 minut, do zezłocenia cebuli.
Dodaj bulion warzywny i zagotuj mieszaninę.
Serek topiony pokrój w bardzo drobną kostkę i dodaj do gotującej się zupy. Zmniejsz ogień i cały czas mieszaj do całkowitego rozpuszczenia sera. Może to zająć nawet kilkanaście minut.
Zdejmij garnek z ognia i przygotuj kluski.
Jajka ubij na puszystą, jednolitą masę. Dodaj starty drobno parmezan i wymieszaj.
Mieszankę jajeczną wlej do gorącej zupy. Postaw garnek ponownie na ogniu i gotuj, cały czas mieszając, przez następne 5 minut.
Gotową zupę serową z serków topionych podawaj na ciepło, posypaną siekaną natką pietruszki.