Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca zupa serowa z pulpetami, która z powodzeniem zastąpi dwudaniowy obiad. Jej przygotowanie zajmie wam dosłownie chwilę. Cudownie smakuje podawana z chrupiącymi grzankami, groszkiem ptysiowym lub kromką świeżego pieczywa. Z pewnością będziecie chętnie wracać do tego przepisu. Jak zrobić dobrą zupę serową z pulpetami? Postaw na dobre jakościowo produkty. Do zupy serowej najlepiej sprawdzą się naturalne serki topione. Można oczywiście zastąpić je również smakowymi serkami np. ze szczypiorkiem, papryką lub szynką. Zalecamy jednak, aby dorzucić takie dodatki oddzielnie w postaci świeżego produktu. Zupa serowa z pulpetami dzięki temu zdecydowanie zyska na walorach smakowych. Nie bez znaczenia jest również mięso na pulpety. Możecie przygotować je ze świeżego mięsa drobiowego lub wieprzowego. W obu wariantach zupa będzie smakowała rewelacyjnie.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1026
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1026
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Przygotuj pulpety. Cebulę pokrój w kostkę. Do miski przełóż mięso mielone, wbij jedno całe jajko, dodaj bułkę tartą, cebulę, sól i pieprz. Składniki wymieszaj. Uformuj równej wielkości pulpeciki.
Przygotuj zupę. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek drobno poszatkuj. Do garnka wlej 3 łyżki oleju. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć cebulę i czosnek. Zarumienione składniki zalej bulionem. Dodaj serki topione. składniki wymieszaj.
Do gotującej się zupy wrzuć pulpety. Całość dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Zupę serową z pulpetami gotuj przez około 20 minut na wolnym ogniu. Podawaj na ciepło z grzankami, groszkiem ptysiowym lub świeżym pieczywem.