Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 157
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 157
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Marchew, ziemniaki i seler pokrój w drobną kostkę, cebulę posiekaj. Ser potnij w kostkę. W garnku na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj warzywa i delikatnie przesmaż.
Następnie oprósz je mąką i cały czas mieszając dolewaj wywar. Dodaj listek laurowy i tymianek. Gotuj ok. 20 min.
Dodaj śmietanę, zagotuj i na koniec wsyp ser (uważaj, żeby zupa nie zrobiła się zbyt gęsta).
Rozlej porcje na talerze. Każdą z nich posyp posiekanym koperkiem i podawaj.Źródło: Telemax