Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa selerowa z boczkiem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 80
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 141
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 80
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 141
Składniki
Na oliwie podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, przekładamy do garnka i zalewamy wywarem warzywnym.
Dodajemy pokrojone ziemniaki i seler.
Gotujemy do miękkości, doprawiamy solą i pieprzem. 4. Całość dokładnie miksujemy, dodajemy kremówkę oraz przyprawy: ostrą paprykę, kminek i gałkę muszkatołową. Całość przez chwilę gotujemy. 5. Sprawdzamy smak i ewentualnie dodajemy trochę soli i pieprzu. Na patelni podsmażamy plasterki boczku i rozdzielamy na talerze.
Czas przygotowania: ok. 40 minut, 4-6 porcji.Źródło: Olivia