Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną , lekką zupę ryżową. Dodanie do zupy świeżego kalafiora dodaje smaku i aromatu zupie.
Garnek, łyżka, sitko do przepłukania ryżu,
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 81
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5206
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 632
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 191
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 81
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5206
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 632
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 191
Składniki
Mięso rosołowe dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Następnie wkładamy do garnka i zalewamy wodą (ok.1,5 - 2 litrów). Doprowadzamy do zagotowania, ściągamy szumowiny wytworzone podczas gotowania , dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę oraz przyprawy. Po ok. 30 minutach gotowania dokładamy przepłukany zimną wodą ryż a także oczyszczone, opłukane różyczki kalafiora. Gotujemy na niewielkim ogniu, aż wszystko zmięknie. W razie konieczności gdyby zupa wyszła za gęsta ( co mi sie już zdarzyło) podlewamy przegotowaną wodą. Pod koniec gotowania doprawiamy jeszcze do smaku i dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki. Rada; Można zrobić wywar na kostce rosołowej.