Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa rybna z ostrą papryczką"
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14670
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 162
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14670
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 162
Składniki
Karpia skrobiemy, patroszymy, myjemy, filetujemy. Warzywa czyścimy, kroimy, z głową i ogonem ryby wkładamy do garnka. Wszystko zalewamy zimną wodą. Dodajemy sól i listek laurowy, gotujemy wywar. Wywar przecedzamy, resztki ryby wyrzucamy, warzywa miksujemy, dodajemy do wywaru.
Filety z ryby kroimy w kostkę, wrzucamy do wrzącej zupy, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, szczyptą cukru. Dorzucamy pozbawione pestek, pokrojone w plasterki i przesmażone na maśle papryczki. Zupę zakwaszamy sokiem z cytryny.
Śmietanę mieszamy z łyżką mąki. Wlewamy do wrzącej zupy, chwilę gotujemy. Tę zupę można podać z grzankami czosnkowymi.
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji około 3 złŹródło: Rewia