Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa prawie tajska"
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 926
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 926
Składniki
Filety kroję na kawałki i marynuję w odrobinie oliwy z curry. Korzenie pietruszki, marchwi i seler tnę w słupki, podsmażam na oleju. Dodaję czosnek, cebulę i pędy bambusa, doprawiam solą.
Gdy warzywa lekko zmiękną, dodaję filety. Po ok. 10 min mieszam z resztą przypraw, wlewam mleczko kokosowe i zagotowuję. Posypuję posiekaną natką pietruszki. Podaję z makaronem ryżowym.Źródło: Kobieta i życie