Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta i treściwa zupa o pomidorowym posmaku. Kropką na "i" jest jajko ugotowane na miękko.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6507
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1159
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6507
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1159
Składniki
Marchewki i ziemniaki obieramy, a następnie kroimy w średniej wielkości kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej. Podsmażamy cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz marchewkę i ziemniaki ( razie potrzeby podlewamy niewielką ilością wody). Warzywa oprószamy solą i roztartym w dłoniach tymiankiem. Smażymy do miękkości składników.
Do miękkich warzyw dodajemy passatę pomidorową. Chwilę smażymy. Następnie wlewamy 1-1,5 l wody. Fasolkę przekładamy na sito, przelewamy zimną wodą i dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze chwilę. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką, bazylią oraz tymiankiem.
Zupę rozlewamy na talerze. Posypujemy tartym parmezanem. Podajemy z jajkiem ugotowanym na miękko