Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa. Ta klasyczna zupa jest nie tylko smaczna, ale również prosta w przygotowaniu.
piekarnik, blacha do pieczenia, garnek
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 255
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2417
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 413
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 277
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 255
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2417
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 413
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 277
Składniki
Na blaszce do pieczenia układamy mięso oraz warzywa poprzekrawane na pół. Dodajemy liście laurowe, ziele oraz pieprz. Całość posypujemy lubczykiem i polewamy oliwą z oliwek. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C na 35 minut tak żeby ładnie nam się wszystko zarumieniło.
Po tym czasie całą zawartość blachy przekładamy do garnka razem z wywarem który puścił. Zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy na wolnym ogniu przez 1,5 godziny. Po tym czasie wywar przelewamy przez sito. Warzywa oraz mięso możemy użyć np. do pasztetu.
Do wywaru dodajemy koncentrat pomidorowy, cukier i po chwili śmietanę którą należy zahartować. Po 5 minutach nasza zupa pomidorowa jest już gotowa. Podajemy z ulubionym makaronem lub ryżem. Smacznego