Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ze świeżych rydzów z dodatkiem mączki z grzybów suszonych. Pyszna, naturalnie gęsta.
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 84
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 84
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Składniki
Gotujemy bulion lub wodę z liściem laurowym, zielem i pieprzem. Dodajemy warzywa. Ja wszystkie kroję w plasterki do zjedzenia, ale można oczywiście selera i pietruszkę ugotować w całości i wyłowić przed podaniem. Rydze oczyszczamy, myjemy, kroimy w kawałki. Dodajemy do zupy. Gotujemy około 10 minut. Po tym czasie dodajemy makaron i mączkę rydzową z tego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-maczka-rydzowa-proszek-z-suszonych-rydzow,191843,sprytnachochla.html Mączka nadaje pięknego aromatu i delikatnie zagęszcza zupę. Gotujemy jeszcze 10-15 minut, doprawiamy solą i pieprzem. Na suchej patelni prażymy mąkę, cały czas mieszając. Powinna lekko zbrązowieć, nabrać aromatu. Wsypujemy do zupy, gotujemy jeszcze 2 minuty.