Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podkarpacka Pochlapka to postna zupa z mnóstwem cudownych warzyw w środku. Ma lekko słodkawy posmak, a to dzięki kapuście. Przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 103
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 215
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2099
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 381
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 265
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 103
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 215
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2099
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 381
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 265
Składniki
Kapustę i cebulę drobno poszatkuj. Marchewki, pietruszkę oraz seler obierz i pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
Do garnka wlej 2 lity wody, doprowadź ją do wrzenia. Następnie dodaj warzywa. Całość gotuj pod przykryciem przez około 15 minut.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i dodaj do zupy. Warzywny wywar gotuj przez kolejne 15 minut.
Po tym czasie do garnka dodaj przecier pomidorowy oraz sól i pieprz.
Na patelni roztop masło, dodaj mąkę. Przygotuj zasmażkę. Dodaj do niej 2 chochle zupy. Składniki dokładnie wymieszaj, żeby pozbyć się grudek. Gotową zasmażkę wlej do zupy. Pochlapkę gotuj jeszcze przez około 5 minut.
Gorącą zupę serwuj z kromką świeżego pieczywa.