Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa po góralsku"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 127
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 127
Składniki
Marchewki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Włóż do garnka, wlej 2 litry wody, dodaj kostkę rosołową. Gotuj do miękkości.
Serki topione rozpuść w około 1/3 szkla nki wody. Wlej do miękkiej marchewki, gotuj 5 min. Dodaj śmietanę, chwilę gotuj.
Mąkę rozrób z 1/3 szklanki wody. Wlej do zupy, energicznie mieszając, zagotuj. Przypraw solą. Podaj z ugotowanym makaronem.
<strong>Przepis przysłała Kinga Przyborowska z Biedruska.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie