Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pieczarkowa pyszna ,sycąca,bezmięsna i aromatyczna.....
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27997
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 74
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 288
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27997
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 74
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 288
Składniki
Przygotowanie: Pieczarki dokładnie oczyścić, umyć pokroić na drobno,lub w plasterki(według uznania)ugotować w 2,5 litrach wody, po 15 minutach pieczarki odcedzić, wodę pieczarkową odlać do innego garnka a pieczarki i drobno pokrojoną cebulkę podsmażyć na maśle doprawić do smaku. Ziemniaki kroimy na drobną kostkę i dodajemy do wody pieczarkowej ,następnie dodajemy warzywa starte na tartce ,liść laurowy ,ziele angielskie ,jedną łyżeczkę vegety,sól,pieprz i gotujemy do miękkości . Gdy wszystko będzie miękkie,zrobić zaklepkę do 1 szklanki wody wsypać 2 łyżki maki wlać do gotującej zupy,wrzucić podsmażone pieczarki w razie potrzeby jeszcze doprawić do smaku . Dodać 1 łyżkę zielonej pietruszki lub kopru zamieszać . Odstawić z ognia i wlać śmietanę... Smacznego!!!!