Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 109
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 167
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 217
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 109
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 167
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 217
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Składniki
Kapustę poszatkować, marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, czosnek. Zalać wodą i zagotować. Dodać kostkę rosołową i paprykę mieloną, gotować na wolnym ogniu.
Boczek pokroić w kostkę i razem z cebulą podsmażyć. Następnie dodać do zupy ale tłuszcz na patelni zostawić, gotować 15 minut.
Następnie dodać do zupy pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Posypać majerankiem.
Rozgrzać tłuszcz, który pozostał po smażeniu boczku, dodać półtorej łyżki mąki, zrobić zasmażkę i dodać do zupy.