Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa o delikatnym smaku papryki i pomidorów na zimne jesienne dni.
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 26
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 122
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6650
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1283
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 26
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 122
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6650
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1283
Składniki
Paprykę, czosnek, pomidory kroimy w kostkę (czosnek bardzo drobno!).
W garnku roztapiamy masło, dodajemy pokrojone warzywa i dusimy ok 3 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i czekamy aż się "rozpuści".
Dolewamy ok 1,5 - 2 l wody. Doprowadzamy do wrzenia.
Dodajemy kostki bulionowe, a następnie wlewamy śmietanę cały czas mieszając.
Wsypujemy kukurydzę oraz makaron (jeżeli nie chcemy, aby zupa była zbyt gęsta makaron gotujemy wcześniej w osobnym garnku!)
Doprawiamy słodką papryką, ziołami oraz pieprzem. SMACZNEGO!