Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa paprykowa z klopsami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 160
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 207
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 160
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 207
Składniki
Tost namocz, odciśnij. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, opłucz. Strąki potnij na kawałki. Kolby kukurydzy pokrój w plasterki. Cebule obierz, jedną posiekaj, a drugą – potnij w plasterki.
Mięso wymieszaj z tostem i posiekaną cebulą. Dodaj jajko oraz musztardę. Przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Wyrób. Z masy uformuj małe klopsiki.
W garnku rozgrzej oliwę. Usmaż klopsiki. Wyjmij. Do garnka wrzuć plasterki cebuli i kukurydzy oraz kawałki papryki. Zalej bulionem. Przypraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj 10 minut. Następnie do zupy włóż klopsiki. Gotuj jeszcze 5 minut. Ponownie przypraw. Przed podaniem zupę udekoruj majerankiem.Źródło: Naj