Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa paprykowa z kalafiorem"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 150
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 150
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Papryki oczyść z gniazd nasiennych, umyj, osusz, pokrój w drobną kostkę. Wrzuć do rondla. Kalafior podziel na różyczki, dodaj do rondla. Fasolkę umyj, odetnij końce, pokrój na małe kawałki. Dodaj do warzyw.
Wrzuć kostkę rosołową, zalej wodą tak, by lekko przykryła . Posyp solą i pieprzem, gotuj do miękkości. Zupę zmiksuj, przypraw. Rozlej do misek, udekoruj kleksem jogurtu i natką.
Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie