Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa paprykowa na karkówce"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 70
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 132
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 70
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 132
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Mięso umyj, pokrój w grubą kostkę. Włóż do garnka. Zalej ok. 8 szkl. zimnej wody. Zagotuj. Zanim wywar zacznie wrzeć, usuń pianę, która utworzy się na powierzchni wywaru.
Następnie dodaj ziarenka ziela angielskiego i pieprzu. Wrzuć listki laurowe. Garnek przykryj, zmniejsz płomień, gotuj wywar ok. 30 minut.
W tym czasie brokuł i kalafior, oczyść, umyj, podziel na różyczki. Papryki rozetnij, usuń pestki. Strąki opłucz, osusz, pokrój w grubą kostkę. Marchewki obierz, umyj, potnij w plasterki. Dymki pokrój na kawałki.
Rozdrobnione papryki, kalafior i marchewki wrzuć do wywaru. Po ok. 10 minutach dodaj też brokuły, gotuj kolejne 10 minut. Pod koniec dodaj groszek oraz dymki. Zupę przypraw solą czosnkową i pieprzem.Źródło: Tina