Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć do lata jeszcze daleko, dzisiaj ta pora roku gości na naszych talerzach w postaci zupy owocowej z wiśni, słodkiej kremówki z dodatkiem farfalli i prażonych płatków migdałów. Idealna w każdej temperaturze podania, o głębokim wiśniowym kolorze, który pięknie kontrastuje z kremowymi kokardkami i złocistymi płatkami migdałów. Coś dla ciała i dla duszy,
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 42
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 98
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 90
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 79
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 42
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 98
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 90
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 79
Składniki
Do garnka wrzucić wiśnie, dodać cukier waniliowy, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu około pół godziny. Posłodzić - około 9 - 11 łyżek (lub więcej, jeśli lubicie bardzo słodką) i dodać sok z limonki. Zdjąć z ognia i po kilku minutach wlać śmietankę, wymieszać dokładnie i zagotować. W czasie, gdy gotuje się zupa, w osolonej jedną łyżką soli wodzie ugotować makaron al dente, odcedzić. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałów, wystudzić. Zupę podawać na ciepło lub schłodzoną z makaronem posypaną płatkami migdałów.