Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i delikatna w smaku zupa przygotowana z gruntowych ogórków.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 113
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 185
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 198
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 113
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 185
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 198
Składniki
Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchewkę, pietruszkę, seler obrać i pokroić na paski, por pokroić na półplasterki, cebulę obrać i posiekać, ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni, na maśle podsmażyć cebulę, następnie dodać ogórki i smażyć razem około 5 - 7 minut. Bulion zagotować, dodać wszystkie warzywa oprócz ogórków, listek laurowy oraz ziele angielskie i razem gotować około 10 minut. Pod koniec gotowania dodać ogórki, kaszę jaglaną, serek topiony, sok z cytryny oraz doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przed podaniem zupę posypać posiekanym koperkiem.