Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla Tadków-niejadków - w/g Kuchni Polskiej
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 313
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5018
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 313
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5018
Składniki
Zagotować mleko z wanilią.
Ubić pianę i polączyć z cukrem, ciągle ubijając. Pianę klaść lyżką na gotujące się mleko. Zagotować, odwrócić. Ugotowaną pianę wylożyć na talerze. Mleko oslodzić do smaku, wymieszać z żóltkami, zalać nim pianę.
Podawać na zimno lub na gorąco z ryżem.