Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa mleczna z makiem i bakaliami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Drobno pokrojone orzechy upraż na suchej patelni.
Rodzynki namocz w gorącej wodzie, a suszone śliwki i morele pokrój w kosteczkę.
Mak wypłucz, zalej letnią przegotowaną wodą, odstaw na 2 godziny, po czym odcedź i zmiel dwukrotnie w maszynce.
Zagotuj mleko z goździkami oraz imbirem, dodaj mak, migdały i bakalie. Dopraw całość solą, cukrem oraz cynamonem i gotuj 10 minut.
Przepis nadesłała: Renata WójcikŹródło: Kurier TV