Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minestrone to zupa z sezonowych warzyw. O każdej porze roku jest pyszna. Najlepiej jednak smakuje z młodych warzyw.
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 730
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 315
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 195
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 568
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 730
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 315
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 195
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 568
Składniki
Bób przebrać, opłukać i włożyć do garnka. Zalać wrzątkiem i gotować 3-4 min od zawrzenia. Dodać sól i szczyptę cukru. Wylać na sito i przelać zimną wodą. Obrać z łupin. Na maśle zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać pokrojone w półplasterki marchewki oraz pokrojonego selera z łodygami, ale bez liści. Dodać bulion i gotować. Dodać pokrojoną w grubą kostkę młodą kapustę oraz obrane ze skórek i pokrojone pomidory, albo puszkę pomidorów. Gotować ok. 10 min na wolnym ogniu. Na koniec dodać ugotowany wcześniej bób, pieprz czarny świeżo mielony i cukier, sól do smaku. Zupę zajadać gorącą. Smacznego.