Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa mięsna"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 37
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 76
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1074
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 37
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 76
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1074
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Składniki
Wieprzowinę oczyść i pokrój w paski. Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć mięso i podsmaż na dużym ogniu. Zmniejsz ogień, dodaj pastę curry i wciąż podsmażaj. Wlej bulion i mleko kokosowe. Mieszając od czasu do czasu gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut.
Papryki oczyść, usuń gniazda nasienne i pokrój. Dymkę umyj i wraz z zielonymi pędami posiekaj. Obierz i pokrój marchewkę. Warzywa dodaj do mięsa i duś kilka minut. Zagotuj. Zupę możesz doprawić sosem rybnym.
Gorącą zupę rozlej do miseczek i udekoruj kolendrą. Dobrze smakuje z ryżem jaśminowym.
Czas przygotowania: 25 minut 450 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień