Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca i mega sycąca zupa meksykańska z kurczakiem. Świetnie sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zmiana mięsa w przepisie sprawia, że posiłek jest lżejszy i mniej kaloryczny. Zachęcamy do przetestowania tego przepisu.
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 278
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 477
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 278
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 477
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz i drobno poszatkuj. Kurczaka opłucz, osusz, pokrój w kostkę i dopraw: solą, pieprzem, słodką papryką oraz chili.
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Cebulę podsmaż na rumiany kolor. Dodaj czosnek. Następnie na patelnię wrzuć kurczaka. Podsmaż go po 2-3 minuty z każdej strony na średnim ogniu.
Do garnka wlej bulion, dodaj passatę pomidorową, następnie dodaj kukurydzę, czerwoną fasolę, podsmażonego kurczaka z cebulą i pomidorki koktajlowe. Zupę dopraw ziołami prowansalskimi, słodką papryką, chili, solą oraz pieprzem. Całość gotuj przez około 15 minut.
Gorącą zupę meksykańską z kurczakiem nakładaj na talerze. Smacznego!