Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa meksykańska z czerwoną fasolą"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 31
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3853
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 436
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2294
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 31
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3853
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 436
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2294
Składniki
Wołowinę opłucz, osusz, potnij na kawałeczki. Cebule obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć mięso. Zrumień je na dużym płomieniu.
Dodaj cebule i smaż razem jeszcze chwilę. Następnie zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 35 minut.
Fasolę i kukurydzę osącz. Papryki oczyść, pokrój w kostkę. Pomidory rozgnieć widelcem. Przygotowane wrzuć do zupy ok. 7 minut przed końcem gotowania.
Przypraw na pikantnie słodką papryką, chili, solą, pieprzem. Przed podaniem zupę udekoruj natką oraz chipsami kukurydzianymi.Źródło: Tina