Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewające danie jednogarnkowe, u nas uwielbiana przez wszystkich. Smaczna, szybka, treściwa
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 667
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 136
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 667
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 136
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Składniki
Mięso obsmażyć na patelni (1-2łyżki oleju) z czosnkiem oraz przyprawami. Czosnek dodać na końcu, żeby nie zgorzkniał.
Mięso przesypać do garnka z gotująca wodą (około 1l), dodać kostkę rosołową, warzywa ze słoików i puszek (odsączone), dodać koncentrat pomidorowy. Gotować min 20minut. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w odrobinie wody, dodać do zupy stale mieszając, powinna nam się fajnie zagęścić zupa. Doprawić do smaku, zupa ma być gęsta, w zależności od preferencji można dolać wody.
Nakładać do misek posypując startym serem. Można dodać posiekana natkę pietruszki. Polecam podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego!