Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa maślana z boczkiem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Do dużego garnka włóż masło i rozpuść na małym ogniu. Zmniejsz ogień, wsyp mąkę, szybko wymieszaj i wlej 2 litry wody. Rozprowadź zawiesinę, aby nie było klusek. Włóż obie kostki rosołowe i gotuj zupę 5 minut bez przykrycia.
Zdejmij garnek z ognia. Przypraw zupę octem jabłkowym, solą, pieprzem oraz maggi. Musi mieć lekko kwaśny smak. Parzony boczek pokrój w drobną kostkę, wrzuć do zupy. Pietruszkę umyj, osącz i posiekaj, wsyp do zupy. Lekko podgrzej, jeszcze raz przypraw. Ugotowane, potłuczone ziemniaki włóż do miseczki, mocno uciśnij, wyłóż kopczyk na talerz. Dodaj ugotowane na twardo, pokrojone jajka. Zalej gorącą zupą i od razu podawaj.
<strong>czas przygotowania35 min ilość porcji5 cena za porcję0,80 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie