Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa marchewkowa z klopsikami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Marchewki i pietruszkę obierz, pokrój na kawałki. W garnku rozgrzej masło. Wrzuć przygotowane warzywa. Posyp je skórką z pomarańczy, oprósz imbirem, solą i pieprzem. Smaż 3 minuty. Wlej bulion, gotuj 10 minut. Ziemniaki obierz, dodaj do zupy. Gotuj 15 minut. Makaron ugotuj wg przepisu.
Klopsiki: cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Wymieszaj z mielonym mięsem. Dodaj jajko oraz bułkę tartą. Masę przypraw solą i pieprzem, wyrób, uformuj małe kuleczki. Wrzuć je na rozgrzany olej, smaż ok. 10 minut.
Rosół przypraw solą i pieprzem. Do kokilek włóż makaron. Zalej zupą. Dołóż klopsiki. Posyp natką.Źródło: Tina