Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa marchewkowa z imbirem"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 284
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 284
Składniki
Cebulę obierz i posiekaj. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Imbir obierz i pokrój na cienkie plasterki. Marchewki obierz, opłucz i pokrój na kawałeczki. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć marchewkę, cebulę, czosnek oraz imbir. Smaż razem przez około 4 minuty. Następnie warzywa zalej 1 litrem wody.
Wsyp bulion i doprowadź do wrzenia na dużym ogniu. Następnie zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem 20 minut. W tym czasie opłucz szczypiorek i pokrój na kawałeczki. Miękkie warzywa zmiksuj razem z wywarem i ponownie zagotuj.
Zupę dopraw łyżeczką soli, szczyptą pieprzu, łyżeczką cukru i rozlej do kokilek. Na wierzchu każdej porcji połóż kleks śmietany i posyp szczypiorkiem. Udekoruj chipsami i od razu podawaj.
Czas: 30 minut | Koszt: do 22 zł | Poziom: średni |4 porcje, 320 kcal/porcjaŹródło: Tele Tydzień