Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podzol się z Wami przepisem na pyszna jesienna zupę z kurek. Pyszna i bardzo łatwa do zrobienia zupa, przyprawiona aromatycznymi ziołami. Amatorom tych pysznych grzybów na pewno posmakuje.
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 86
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5488
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 665
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 86
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5488
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 665
Składniki
Kurki doprze oczyścić, opłukać i osuszyć. W garnku rozgrzać olej i masło, a następnie zeszklić na nim pokrojone w kostkę szalotki. Kiedy szalotki się zeszklą dodać do nich pokrojone w mniejsze kawałki kurki i podsmażyć, co jakiś czas mieszając, około 10 minut.
Kiedy grzyby zaczną puszczać wodę wetrzeć do nich czosnek i dodać zioła. Ponownie podsmażyć 2 minuty. Następnie całość zalać wywarem, doprawić solą i pieprzem do smaku i doprowadzić do wrzenia. Kiedy zupa się zagotuje, gotować ja jeszcze 10 – 15 minut. Gotową zupę ściągnąć z grzania i za pomocą ręcznego blendera, ostrożnie ja zblendować , do uzyskania odpowiedniej dla siebie konsystencji.
Na koniec do zupy dodać śmietanę. Podawać posypaną posiekaną natką pietruszki. Można zupę również ozdobić podsmażonymi, całymi kurkami. Smacznego!