Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybką i zdrową, pełną smaków i aromatów zupę, doskonałą w momencie, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na przygotowanie obiadu.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1718
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 240
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 110
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1718
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 240
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 110
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, a marchewkę w krążki - gotujemy w osolonej wodzie do uzyskania miękkości. Szalotkę kroimy w krążki i szklimy na oliwie z oliwek. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, podlewamy odrobiną wody, dodajemy zioła prowansalskie oraz tymianek i chwilę razem dusimy.
Podduszone warzywa przekładamy do garnka wraz z ugotowaną i odcedzoną marchewką i ziemniakami, zalewamy sokiem warzywnym i zagotowujemy. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, natkę pietruszki, pieprz cayenne i doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem - gotujemy jeszcze przez 2- minuty. Życzę smacznego! :)