Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem ze szparagów"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27457
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 182
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1182
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27457
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 182
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1182
Składniki
ok. 45 minut
Włoszczyznę umyć i porządnie wyszorować (nie obierać). Wstawić do garnka i gotować na wywar, tak, aby uzyskać ok. 2 litrów płynu. Ugotowane warzywa można zużyć np. na sałatkę jarzynową, do zupy odłożyć jedynie pora i selera.
Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki. Gotować w wywarze 7-10 minut, wyłowić. Do garnka dodać sok z cytryny i listek laurowy, cebule, czosnek, włożyć obierki szparagów, gotować do zredukowania płynu o połowę, następnie wywar przecedzić.
Wywar zagotować, włożyć do niego szparagi (główki zachować do dekoracji), kawałek selera i pora.
Zupę zmiksować, doprawić solą, pieprzem i bazylią. Dodać śmietanę. Podawać udekorowaną główkami szparagów i listkami natki pietruszki.Źródło: Twoje Imperium