Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć kochani!!! Dzisiaj przepis na jedną z moich ulubionych zup. Uwielbiam groszek zielony pod każdą postacią, a zupę krem mogę jeść w kółko. Gdy mam wystarczająco dużo czasu, na samym końcu przecieram ją jeszcze przez sitko – wtedy ma idealną, aksamitną konsystencję.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 154
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 154
Składniki
W garnku roztapiam masło. Wrzucam posiekaną cebulę – niezbyt drobno, bo i tak później będę wszystko blendować. Podsmażam ją, aż się zeszkli.
Imbir obieram łyżeczką i ścieram na tarce – potrzebuję około 1 łyżki. Dodaję go do cebuli i wsypuję groszek. Wszystko podsmażam 3-5 minut. Następnie zalewam bulionem. Gotuję około 15 minut. Kilka groszków wyjmuję i odkładam do dekoracji.
Wyłączam gaz, dodaję listki mięty oraz śmietanę, którą najpierw hartuję, tak aby nie zważyła się w zupie. Wszystko dokładnie blenduję. Doprawiam solą i pieprzem. Ewentualnie przecieram jeszcze przez sitko. Podaję z łyżką zielonego groszku, garścią groszku ptysiowego i listkiem mięty :) Smacznego!!!