Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna i bardzo esencjonalna zupa krem z suszonych grzybów to świetna propozycja nie tylko na uroczysty obiad, ale także rozgrzewający, jesienny lub zimowy posiłek. Dzięki temu, że grzyby są zmielone można pominąć czas potrzebny na ich moczenie. Jeśli podobnie jak ja macie zamrożoną porcję wcześniej ugotowanego, domowego rosołu przygotowanie tej zupy zajmie nie więcej niż 30 minut. Dla podkręcenia smaku dodałam jeszcze trochę podsmażonych pieczarek ;) Smak tej zupy jest naprawdę niepowtarzalny.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5918
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 89
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 59
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5918
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 89
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 59
Składniki
Na patelni, na oleju podsmażyć do zeszklenia pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Przełożyć do garnka. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć na złoty kolor pokrojone na plasterki pieczarki. Przełożyć do garnka. Do pieczarek i cebuli dodać pokrojony czosnek oraz rozdrobnione (w mikserze lub młynku) na proszek grzyby. Zalać bulionem i gotować 10 minut. Dodać suchy ryż i gotować kolejne 20 minut, do czasu, aż ryż będzie miękki. Zupę zmiksować na gładki krem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę i chwilę pogrzać. Podawać gorącą z grzankami lub groszkiem ptysiowym.