Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z selera naciowego"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Warzywa oczyszczam, myję, seler opłukuję. Wszystko kroję w małe kawałki, zalewam bulionem i gotuję na wolnym ogniu do miękkości.
Z wywaru wyjmuję marchew, tnę ją w plasterki. Pozostałą zupę i połowę bazylii miksuję na krem. Zagotowuję z masłem i marchwią, przyprawiam do smaku.
Podaję gorącą, posypaną groszkiem ptysiowym, płatkami migdałowymi zrumienionymi na suchej patelni i resztą świeżej bazylii.Źródło: Kobieta i życie