Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiąc krem z porów nie gotuję specjalnie selera czy pietruszki. Wyciągam je z rosołu, a ponieważ bulion jest składnikiem kremu są pod ręką.
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Składniki
Na koniec do kremu wrzuciłem serek topiony i mieszałem aż się rozpuścił i połączył z zupą. Doprawiłem solą i pieprzem do smaku.
Cebulę i czosnek posiekałem i podsmażyłem na patelni. Na patelnię dorzuciłem pokrojonego w kostkę ziemniaka oraz białą część porów. Dusiłem.
Zieloną część porów zamroziłem. Można je wykorzystać np. w sosach lub do wypieku chleba.
Podduszone warzywa przełożyłem do wysokiego naczynia, dołożyłem ugotowanego selera oraz pietruszkę. Warzywa zalałem niewielką ilością bulionu i zmiksowałem. Rosół dodawałem powoli do uzyskania pożądanej konsystencji kremu.