Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle gęsta i aromatyczna zupa z pieczonych warzyw. Nasyci i rozgrzeje. Podaj ją z grzankami z chleba razowego, posypaną posiekaną pietruszką.
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 713
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 132
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 635
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 231
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 713
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 132
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 635
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 231
Składniki
Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę. Przełóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą i wymieszaj. Na wierzchu ułóż gałązki rozmarynu. Przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz przez około 40 minut.
Upieczone warzywa przełóż do garnka, wsyp mieloną paprykę i zalej ciepłym bulionem. Całość gotuj przez 10 minut, następnie zmiksuj na gładki krem.
Kromki pokrój w kostkę i wrzuć na rozgrzaną patelnię, przypiekaj do momentu zarumienienia.
Zupę podawaj z grzankami, posypaną świeżo siekaną pietruszką.