Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, aromatyczna zupa z bakłażanów, z nutką orientu.
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1176
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1176
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
Marchew i pietruszkę obieramy. Wszystkie warzywa, czosnek, papryczkę i cytrynę wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy oliwą i wstawiamy na 45 min do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Następnie warzywa wyciągamy, lekko ostudzamy. Marchew i pietruszkę kroimy na plasterki. Bakłażana obieramy, miąższ przekładamy do garnka razem z pozostałymi warzywami, czosnkiem, sokiem z cytryny, papryczką, pokrojonymi pomidorami (bez skóry i nasion), zalewamy bulionem i zagotowujemy. Zupę miksujemy na krem, rozprowadzamy jogurtem, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i kuminem. Obficie posypujemy posiekaną natką i tymiankiem.