Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zdrowa i pyszna zupa. Bardzo łatwa w przygotowaniu.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 52
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 60
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 52
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 60
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 56
Składniki
Musimy roztopić masło w rondelku. Na roztopione masło wyciskamy czosnek i delikatnie go zarumieniamy. Następnie dodajemy kukurydzę i smażymy przez 10 minut. Dodajemy starty imbir (ja mielę go w blenderze). Mieszamy i smażymy przez kolejne 3 minuty. Dolewamy pół litra wody. Gotujemy dalsze 10 minut. Doprawiamy przyprawami: solą, pieprzem, kurkumą, kardamonem, papryką i gałką muszkatołową. Dodajemy mleczko kokosowe i gotujemy jeszcze przez 10 minut.
Teraz zupę należy zblendować a następnie trzeba ją przecedzić i przetrzeć przez sitko. Zupę podajemy ciepłą wraz z posiekanymi liśćmi bazylii. Życzę smacznego i zapraszam do odwiedzania mojego bloga na Facebooku oraz zobaczenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować zupę!