Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z gruszką i imbirem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 816
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 168
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 816
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 168
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Na mocno rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę.
Ziemniaki i selera obierz, umyj, a następnie pokrój w kostkę. Kalafiora wyszoruj, podziel na różyczki, a imbir (ok. 2 cm) zetrzyj na tarce.
Wszystkie przygotowane warzywa wrzuć do wrzącej wody z dodatkiem kostki rosołowej. Gotuj do miękkości (około 20-30 minut).
Na koniec dołóż wyszorowane gruszki ze skórką (z wyciętymi gniazdami nasiennymi). Dodaj sól, pieprz i cynamon, po czym zmiksuj zupę ze śmietaną.
Gotowy krem udekoruj według uznania, np. wisienką kandyzowaną.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax