Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona fasolka szparagowa z masełkiem lub z zasmażką z bułką tartą z czasem może się znudzić. Wtedy powstaje wariacja na temat fasolki szparagowej - zupa krem z dodatkiem warzyw.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1235
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1610
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 116
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 101
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1235
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1610
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 116
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 101
Składniki
Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w talarki. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojone warzywa i podsmażamy często mieszając ok. 5-7 min. Następnie wlewamy bulion i gotujemy ok. 10 min. Fasolkę szparagową kroimy na kawałki i wrzucamy do bulionu z warzywami. Gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku. Na koniec zupę blendujemy i w razie potrzeby dolewamy jeszcze bulionu. Możemy podawać z grzankami.