Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z dyni o orientalnym smaku. Dynia, marchew i bataty dodają zupie słodyczy, którą równoważą pikantne przyprawy.
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 26
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 120
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6644
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1279
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 26
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 120
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6644
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1279
Składniki
Do garnka wlać oliwę tak, aby przykryła dno cienką warstwą. Czosnek i cebulę drobno pokroić i wrzucić do garnka. Smażyć je razem aż do momentu zeszklenia się cebuli.
Dynię pokrojoną w kostkę wrzucić do garnka i smażyć wraz z czosnkiem i cebulą. Po chwili zalać całość ok. 1,5l wrzącej wody. Do garnka wrzucić: nieobrane marchewki i nieobrane bataty pokrojone w plastry. Zupę przyprawić według uznania solą, pieprzem, kurkumą i chili. Zamieszać. Całość gotować do miękkości warzyw pod przykryciem.
Zupkę blendować blenderem ręcznym, aż do momentu uzyskania kremowej konsystencji à la puree. Udekorować według uznania. Ja zupkę dekoruję grzankami oraz pestkami dyni.
Smacznego!