Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z dyni na słodko"
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 26
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 35
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 26
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 35
Składniki
Na patelni rozgrzej masło i skarmelizuj miód. Dodaj pokrojoną marchew, melisę, połowę rodzynek oraz moreli i dynię.
Dolej 200 ml mleczka i 100 ml wody, wsyp startą skórkę z limonki oraz sól i pieprz. Gotuj do czasu, aż dynia zrobi się miękka. Zmiksuj na gładki krem.
W garnku zagotuj resztę mleczka i wody. Wsyp pozostałe owoce i gotuj kwadrans. Połącz ze zmiksowaną dynią i sokiem z limonki. Gotową zupę posyp płatkami migdałowymi.
Czas przygotowania: 80 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax