Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na zupy kremy jest mnóstwo. Poniżej jeden z naszych ulubionych. Przygotowanie zupy może zająć dłuższą chwilę, bo obieranie dyni czasem nie jest łatwą sprawą, ale warto. Otrzymamy bowiem bardzo dobrą, zdrową i sycącą zupę.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1593
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 78
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 166
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 114
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1593
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 78
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 166
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 114
Składniki
Dynię umyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, selera obrać, pokroić w kostkę. Cukinię umyć, jeśli jest młoda nie trzeba obierać ze skórki, pokroić na kawałki i usunąć pestki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Warzywa zalać bulionem – powinno go być tyle, by przykrył warzywa, uzyskamy wtedy idealną konsystencję kremu. Gotować pod przykryciem, aż warzywa będą zupełnie miękkie. Zupę zmiksować na gładko. Doprawić do smaku przyprawami oraz posiekaną natką pietruszki. Zupę podać posypaną pestkami dyni i słonecznika. Jeśli zupa wychodzi dość gęsta, dodajemy wody lub rosołu do uzyskania odpowiedniej konsystencji.