Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest bardzo wykwintna i godna najwybitniejszych podniebień.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 261
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 261
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Składniki
1. Szparagi obieramy i odcinamy twarde końce. Obierki gotujemy przez 20 minut w 500 ml rosołu. Po upływie czasu rosół odcedzamy i dodajemy wcześniej obrane szparagi pokrojone w 3 cm kawałki. Gotujemy do miękkości (25 minut). Szparagi wyjmujemy. Do wywaru wlewamy 1 litr rosołu. i dodajemy łyżeczkę cukru.
2. Z masła i mąki robimy zasmażkę, Zasmażkę rozprowadzamy rosołem, ciągle mieszając aby nie powstały grudki.. Zasmażkę wlewamy do rosołu i gotujemy 1 minutę. Zestawiamy z ognia..
3.2 żółtka mieszamy że śmietaną i zaciągamy tym zupę. Dodajemy sparagi i delikatnie podgrzewamy.(Nie gotujemy!!!!). Solimy do smaku.
Nalewamy do filiżanek i posypujemy posiekaną pietruszką.
Ps .Przepis pochodzi z miesięcznika " Ty i Ja" a przypomniany przez "seniorkę" z cin-cina