Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 306
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5014
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 306
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5014
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Zalej bulionem i ugotuj.
Dymkę umyj i pokrój razem ze szczypiorem. Dodaj pod koniec gotowania zupy. Zioła opłucz, kilka gałązek odłóż do dekoracji.
Gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj zioła i zmiksuj razem z ziemniakmi (lub przetrzyj przez sito).
Wlej śmietanę. Wymieszaj i podgrzej. Dopraw do smaku. Przed podaniem zupę posyp pozostałą zieleniną. Zupa najlepiej smakuje z groszkiem ptysiowym.
Czas przygotowania: 30 minut 180 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień